22. november 2011
Disse dyr græsser på arealer i Mols Bjerge. Dyrene går ude hele
året rundt.
Når dyrene skal slagtes, slutfedes de i landmandens ejendom -
typisk 2 til 6 måneder afhængig af dyrets størrelse og
foderstand. I hele dyrets opvækst har dyret adgang til frisk vand
og mineralblanding, slut fedningen sker med majs, korn og
protein.
Når dyret er klar til slagtning fragtes det til slagtehuset hos
Hans Ole Kruse, Tved. Efter slagtningen fragtes dyret
i to halve kroppe til slagterafdelingen i Superbest Rønde.
Når slagteren i SuperBest modtager dyret, skærer han
det op i de forskellige dele, som så sorteret og modnes. Typisk
modner kødet i 2 uger, inden det sættes til salg som alt
fra mørbrad til spegepøles og hakket køb. Kødet er mørt, har en
fedt marmorering i kødet, som når man steger giver en helt
fantastisk smag.
SuperBest i Rønde sælger det fra april til og med december
måned. Når landmanden har tilpasset sin produktion, så kan kødet
købes hele året!
Læs mere
om SuperBest i Rønde her
« Tilbage