Skovkvæg fra Mols Bjerge

22. november 2011

Disse dyr græsser på arealer i Mols Bjerge. Dyrene går ude hele året rundt.

Når dyrene skal slagtes, slutfedes de i landmandens ejendom -  typisk 2 til 6 måneder afhængig af dyrets størrelse og foderstand. I hele dyrets opvækst har dyret adgang til frisk vand og mineralblanding, slut fedningen sker med majs, korn og protein.

 

Når dyret er klar til slagtning fragtes det til slagtehuset hos Hans Ole Kruse, Tved. Efter slagtningen fragtes dyret i to halve kroppe til slagterafdelingen i Superbest Rønde.

 

Når slagteren i SuperBest modtager dyret, skærer han det op i de forskellige dele, som så sorteret og modnes. Typisk modner kødet i 2 uger, inden det sættes til salg som alt fra mørbrad til spegepøles og hakket køb. Kødet er mørt, har en fedt marmorering i kødet, som når man steger giver en helt fantastisk smag.

 

SuperBest i Rønde sælger det fra april til og med december måned. Når landmanden har tilpasset sin produktion, så kan kødet købes hele året!  

 

Læs mere om SuperBest i Rønde her


« Tilbage